Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Lange parades met piepjonge kinderen die voor het eerst de grote deuren van de middelbare school trotseren.
Per trosje komen deze kinderen de school binnen. Het groepsproces is in werking gezet. Helaas blijkt het uit sociologische studies dat er niet altijd een hierarchie gebouwt wordt op basis van persoonlijkheid.
De kinderen zijn tussen de 12 jaar en de 15 jaar op hun kwetsbaarst. Door al deze onzekerheid kan het gedrag van uw kind soms gekke uitstulpsels vertoont.
Zij beoordelen elkaar op uiterlijk en kleding. Dus ook op welke rugzak zij dragen.
De wereld is een vreemde plek. Ieder mens moet hierin zijn weg vinden. Een rugtas meedragen die hierbij past is essentieel.
De kinderen kunnen in deze kwetsbare groeiperiode nou eenmaal niet volledig gebruik maken van hun slungelige postuur. Deze rol begint dan ook met het uitkiezen van de beste school-gear voor je kind. Te beginnen bij een rugtas.

Welke rugzak moet ik kiezen?

Het klinkt als een simpele keuze: de beste schoolrugzak kiezen voor uw kind.
‘Dit maakt toch niet zo heel veel uit? Een rugzak is een rugzak’,vraagt u zich misschien af.
Niks is minder waar. Het is belangrijk om te letten wat de andere schoolgenoten van uw kind voor rugzak hebben.
In deze kwetsbare periode is het belangrijk dat uw kind niet ten prooi komt te vallen aan ongewenste aandacht.
Het is fijn als uw kind verzekerd is van de spulletjes om niet gepest te worden.
De beste schoolrugzak is er dus eentje waarmee uw kind volledig in de toon valt van de rest van de scholieren.
Toch is dit niet de enige maatstaaf voor het kiezen van een goede schoolrugzak.

Praktionele tips

Zorg ervoor dat de rugzak genoeg vakjes heeft. Dit zorgt ervoor dat uw kind altijd alles op orde heeft in de klas. Een kind een georganiseerde structuur meegeven is vanaf deze jonge leeftijd erg voordelig.
Of het nou om een jongen of een meisje gaat, op deze leeftijd zijn kinderen erg geneigd veel om bepaalde merken te geven.
vraag dus aan uw kind wat zij zelf mooi of leuk vinden. Als uw kind zich goed voelt, zal hij of zij zich ook fijner in hun vel voelen. Erg handig op de middelbare school.
Zo zorgt u ervoor dat uw kind goed voorbereid is op het schooljaar.

Op zoek naar opvang voor uw kind?

Vanwege de toename aan flexibele werktijden van ouders, kan een gastouder een uitkomst bieden voor de dagopvang van jonge kinderen. Maar dat is niet het enige voordeel dat een gastouderbureau u kan bieden. Woont u in Groningen? In dit blog leest u meer over de voordelen van een gastouderbureau in Groningen, zowel voor u als voor uw kindje.

Populaire vorm van kinderopvang

Gastouderopvang wint tegenwoordig steeds meer aan populariteit. Deze vorm van kinderopvang is met name aantrekkelijk onder ouders die wisselende werktijden hebben en op zoek zijn naar een flexibele opvang, vaak voor langere periode. Een van de voordelen van gastouderopvang is het feit dat de kinderen in een huiselijke kring worden ondergebracht. Het is kleinschalig, er is veel aandacht en verzorging mogelijk en flexibele opvangtijden maken gastouderopvang een ideale oplossing. Maar niet alleen voor werkende ouders is deze vorm van kinderopvang prettig. Bent u bijvoorbeeld een dagje ziek en wilt u vervangende opvang regelen? Regel het bij uw gastouderbureau in Groningen.

Vormen van gastouderopvang

Bij gastouderopvang neemt een aangesloten gastouder tegen betaling uw kinderen onder zijn of haar hoede. Ook heel prettig voor ouders die er ‘s avonds even een avondje op uit willen. Samen met de ouders wordt bepaald wat de beste manier is om met de kinderen om te gaan. Immers, het is belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen en zich ook aldaar optimaal kunnen ontwikkelen. Er zijn verschillende vormen van gastouderopvang. Denk aan:

  • Kinderopvang aan huis, waarbij de gastouder naar u toe komt
  • Reguliere kinderopvang, waarbij u uw kind zelf naar de opvangouder brengt

Neem contact op met een gastouderbureau!

Oriënteer uzelf goed wanneer u op zoek gaat naar kinderopvang. Het is verstandig om contact op te nemen met een gastouderbureau in Groningen, zodat zij uit professionele ervaring een geschikte ouder kunnen vinden, die aan alle eisen voldoet. Uiteraard in samenspraak met u!

Wat is een brede school eigenlijk?

Een brede school is een fenomeen dat zo’n 10 jaar geleden door de overheid in het leven is geroepen. Kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar kunnen er terecht voor alles wat ze op het gebied van school en kinderopvang nodig hebben. Het blijkt een succesverhaal. Zo succesvol dat de vraag in sommige wijken het aanbod overstijgt. Een aantal brede scholen in groeiwijken moet simpelweg nee verkopen aan de ouders. Hun kinderen zullen toch echt nog een tijdje naar een “losse kinderopvang” moeten om pas vanaf groep 1 in te kunnen stromen. Zeker in de Vinex wijken is het aan te raden om je kindje al tijdens de zwangerschap aan te melden bij de brede school.

Waarom is het goed voor je kinderen om naar een brede school te gaan?

Hier zijn de welbekende 3 R’s van toepassing. Rust, reinheid en regelmaat wordt gevonden bij een brede school. Het grootste voordeel ligt in het feit dat je kinderen al als baby naar dezelfde vertrouwde omgeving kunnen. Direct om de hoek (en vaak in hetzelfde gebouw) is de buitenschoolse opvang (BSO), de peuterspeelzaal en de basisschool. Steeds vaker zie je zelfs sportclubs in hetzelfde gebouw terug. Of, zoals in Nijmegen-Noord, een volwaardig theater en buurthuis. Wil je als ouder dat je kinderen tot hun twaalfde in dezelfde veilige en vertrouwde omgeving naar school en kinderopvang gaan? Overweeg dan zeker om gebruik te gaan maken van een brede school.

Kenmerken van een brede school

  • Multifunctioneel gebouw
  • Alles onder 1 dak voor kinderen van 0-12 jaar
  • Altijd in een omgeving waar veel kinderen opgroeien
  • Dichtbij huis
  • Vertrouwde omgeving voor je kinderen

Meer weten over jouw persoonlijke opties

Je kan veel informatie vinden over de mogelijkheden via verschillende websites. Als het gaat om kinderopvang biedt de website van de belangenvereniging van ouders voor kinderopvang je alvast een aantal handvatten. Boink biedt je informatie en is actueel op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de kinderopvang. Je kunt er ook je vragen over de beste mogelijkheden voor jouw kinderen in de kinderopvang kwijt.